31. maaliskuuta 2016

100 % cute



Jälleen välipalatyönä pari virkattua tuttinauhaa. Tyttö pääsi mallikuvaan pojan jatkaessa päiväuniaan pihalla. Nämä virkkailin ulkomuistista suunnilleen samalla tyylillä kuin aiemmat kokeiluversiot. Lankana Drops Safran ja tuttinauhatarvikkeet tilattu Paapolta.


28. maaliskuuta 2016

Pääsiäispupu



Teki mieli virkata, joten kokeilin ensimmäistä kertaa pussukan virkkaamista vetoketjusta alaspäin. Apuna oli 1mm virkkuukoukku. Pupun olin bongannut Pinterestistä ja se löytyykin Inspiration-kansiostani. Lankana oli Drops Safron ja koukku 2,5 mm. Vetoketju on löytö Prisman alennuslaarista. Pussukka taitaa jatkaa matkaansa lahjana jollekin pikkutytölle.



26. maaliskuuta 2016

Kukkapanta kevätsäihin



Hyvää lankalauantaita! Pääsin tällä viikolla pitkästä aikaa tarttumaan puikkoihin, ja nopeasti valmistuikin kuvissa näkyvä pehmeä kevätpanta lämpeneviin säihin. Toivottavasti pipot joutavat kohta kokonaan sivuun tämä talven osalta.



Lankana Dropsin Merino Extra Fine, 22 silmukkaa helmineuleena 3mm bampupuikoilla ja kukka virkattu vähän sinne päin ulkomuistista. Jostain helmiprojektista laatikkoon pyörimään jääneet huurteiset helmet ompelin kukan keskiosaan. Tuli aika kiva!




21. maaliskuuta 2016

Twin Spring Style



Tykkään pukea kaksosiani harmaaseen ja pinkkiin ja ne värit ovat myös vauvojen kevään välikausivaatteiden sävyt. Haalarit on tilattu H&M:ltä, pipot neulottu vauvan kypärämyssyn ohjeella



Tähden virkkausohje Prinsessajuttu-blogista ja sydän Oma koppa-blogista



Tuubihuivit 22 silmukalla ainaoikeinneuletta. Lankana tuttu ja turvallinen, Dropsin Merino Extra Fine. 



20. maaliskuuta 2016

Kaksosten palmikkomakuupussit käytössä



Viime kevään ja kesän suurin projekti oli merinovillaisten makuupussien neulominen vatsassa kasvaville kaksosille. Nyt ne ovat viimein päässeet käyttöön turvakaukaloissa, sillä neuloin ne koossa 6/9 kuukautta ja samalla piti odotella leudompia säitä. Oma huomioni tässä koossa on se, että makuupussin pohjaan kannattaa joko kiinnittää vetoketju tai pitää se kokonaan suljettuna, sillä puolivuotiaan vikkelät varpaat kyllä punkevat muuten pussista läpi. Alkuperäisen postauksen makuupusseista voit lukea täältä.



5. maaliskuuta 2016

Rusetteja, rusetteja





Pääsin virkkaamaan lahjaksi pienille tytöille rusettipinnejä ja -pompuloita osana synttäripakettia. Lankana on Dropsin Safron, pinnit ovat Iberon ja ohje Pieniä hetkiä- blogista. Nättejä tuli, toivottavasti tytöt tykkäävät. Näiden lisäksi paketteihin tuli kivat tarrakirjat esikoisen valitsemana.

3. maaliskuuta 2016

Virkattu kukkaro



Keväällä lentävät sukkapuikot näköjään blogissani nurkkaan ja virkkaus valtaa alaa. Näin näyttää käyneen jo monena keväänä. Pitäisiköhän kahvikuppikin päivittää virkkauskauteen..

Inspiroivan Heidin Pieniä hetkiä -blogista löytyi ohje myös virkatulle kukkarolle. Olin hankkinut jo pari vuotta sitten kukkaronkehykset odottamaan sopivaa hetkeä ja nyt virkkauksesta innostuneena päätin kokeilla ko. ohjetta. Kiva tuli! Lankana Novitan valkoinen Miami ja harmaa Bambu. Kukkarosta tuli juuri sopiva Samsungin puhelimelle.




2. maaliskuuta 2016

Pienen tytön virkattu rusettipanta



Puuvillalankojen jämänöttösiä on hyvä käyttää nopeasti valmistuviin virkkausprojekteihin. Tässä nopeasti toteutettu panta omalle pienelle prinsessalle. Virkkaus tehty neljällä kiinteällä silmukalla, lankana Novitan Miami valkoisen ja mintun sävyissä. Panta venyy paljon, joten kannattaa tehdä reilusti päänympärystä lyhyempi. Ihana rusetti virkattu kätevällä Pieniä hetkiä -blogin ohjeella, kiitos taas Heidi käyttökelpoisesta ohjeesta.